Tarta de ciocolata alba cu pere
O tarta foarte fina cu crema din ciocolata alba. Fructele sunt si ele deosebite intrucat sunt fierte in vin. Fiind din categoria fara coacere e mai mult decat simplu de facut.
Ingrediente:
Blat:
125g unt moale
200g biscuiti
2 linguri cacao
Crema si ornat:
250g ciocolata alba
200ml frisca
1 plic intaritor frisca
500g branza de vaci
150g iaurt
100g zahar
2 pere
200ml vin rosu
Se zdrobesc biscuitii si se amesteca impreuna cu untul si cacao. Daca se obtine o compozitie prea tare trebuie sa mai adaugati unt. Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt si se incrusteaza compozitia inclusiv pe marginile tavii. Se da la frigider cam o ora pana se intareste.
Se topeste ciocolata alba la bain marie sau si mai simplu la microunde. Se lasa sa se racoreasca. Se bate frisca impreuna cu praful intaritor si se inglobeaza apoi in ciocolata topita care trebuie sa fie inca fluida. Se amesteca branza de vaci cu iaurt si 50 de grame zahar si se inglobeaza in compozitia de ciocolata alba. Se aseaza in forma, se niveleaza si se da la frigider cel putin 2 ore.
Perele se decojesc, fara a li se indeparta coditele, apoi se taie in jumatati si se curata de cotoare. Se da in clocot vinul rosu cu 2 linguri de zahar, se agauga perele si se lasa sa fiarba la foc foarte mic aproape o ora, intorcandu-se din cand in cand. Se scot perele si se lasa sa se scurga.
Se desprinde tortul din forma. Se cresteaza jumatatile de pere felii subtiri si se aseaza in forma de evantai pe tort.
Bon apetit!