Tarta cu smochine, castane si branza de capra


O fi dulce, o fi sarata? E o combinatie de dulce cu sarat foarte buna. Evident are colesterol tone dar ce sa-i faci se stie ca ce e bun are mult unt. Merge foarte bine servita ca antreu eventual cu salata verde.

Ingrediente:
Aluat:

250g faina
120 g unt
2 oua
40g zahar pudra (optional)

Umplutura:
50g unt
3 oua
6 smochine proaspete sau 10 uscate
20 castane la vid
250g cascaval ras
150 g branza proaspata de crapa
300 g smantana
1 varf de cutit de praf de chili
1 varf de cutit de fulgi de ardei sau de boia

Se framanta un aluat din faina, unt, oua, zahar pudra si un pic de sare. Se modeleaza o bila de aluat, se infasoara in folie transparenta si se lasa in frigider macar jumatate de ora. Se intinde apoi o foie de aluat si se aseaza in o forma de tarta tapetata cu hartie de copt.

Se spala smochinele, se sterg si se taie sferturi. Eu nu am gasit smochine proaspete si am folosit smochine uscate dar a fost super ok, efectul e ca se accentueaza contrastul dulce-sarat. Castanele se taie felii. Se rade cascavalul si se amesteca cu untul, branza de capra si smantana. Se adauga pe rand cele 3 oua si se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare, piper, fulgi de ardei si de chili.

Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se aseaza pe blat smochinele si castanele si se toarna deasupra compozitia de cascaval. Se coace tarta cam 45 de minute pana se rumeneste.

O nebunie!

Comments are closed.