Tarta cu mereng italian
3 dintr-o lovitura!!! Desigur, 3 preferinte criminale: Mereng italian + Lemon curd + Fructe rosii: capsuni si zmeura
Pentru 12 felii:
Blatul: 175g de făină simplă, plus extra; 100g de unt, rece şi tăiat cubuleţe
50g de zahăr tos brun; 2 gălbenuşuri mari
Crema „lemon curd”: 3 ouă, 150g de zahăr, 50g de unt, zeama şi coaja de la 2 lămâi (ar trebui să obţii aproximativ 150ml zeamă şi 1 lingură de coajă rasă).
Mereng-ul: 6 albuşuri, 300g zahar, 400 ml apa, o lingurita de otet, o lingurita de amidon
Fructele: 250g capsuni; 250g zmeura; 30 g zahar
Mod de preparare
1. Forma de tort se unge cu putin unt si se tapeteaza cu hartie de copt. Se incinge cuptorul la 180 grade.
2. Se prepara blatul din faina, unt rece, taiat cubulete, un praf de sare, 2 galbenusuri si 4 lingurite de apa rece. Se preseaza aluatul pe fundul tavii de tort si se lasa la rece 30 de minute. Apoi se coace la cuptorul incins la mediu pana se rumeneste putin.
2. Faceţi crema de lămâie (english lemon curd): Se amestecă la bain-marie 3 ouă, 150g de zahăr, 50g de unt, zeama şi coaja de la 2 lămâi (ar trebui să obţineti aproximativ 150ml zeamă şi 1 lingură de coajă rasă). Se ţine vasul pe foc 15 minute sau până când începe să se îngroaşa crema. Asta înseamnă că ouăle nu mai sunt crude şi crema este gata.
Se foloseşte un tel în formă de pară pentru a amesteca des. Aşa crema nu se va „tăia” (nu va căpăta un aspect brânzos), iar ingredientele vor forma o compoziţie omogenă.
Pentru o culoare galbenă intensă, se folosesc “oua de tara”.
3. Pentru mereng se pun la fiert 300 g zahar in 400 ml apa, pana se formeaza un sirop bine legat, ca la dulceata. Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Se continua baterea turnand peste albusuri siropul fierbinte, in fir subtire precum uleiul in maioneza. Se bate in continuare pana bezeaua isi mentine forma si straluceste. In total, eu am batut cu mixerul cam 30 de minute.
4. Peste blatul racit se aseaza capsunile si o parte din zmeura. Deasupra se toarna crema si bezeaua. Se reduce la minim temperature cuptorului si ce coace totul cam 20 de minute.
5. Eu am servit tarta cu un sirop facut din restul de zmeura si putin zahar.
Concluzia: fioros de buna!