Supa rece de castraveti
O reteta mai simpla de atat cred ca e intradevar greu de gasit. Este o reteta extrem de potrivita pentru vara pentru ca nu necesita fierbere si in plus e foarte racoroasa. Unde mai pui ca e si cu legume de sezon alcatuite din 90% apa. Da ati citit corect e o supa care se prepara la rece, tot ce va trebuie este un blender.
Ingrediente:
500 g castraveti
3 fire de ceapa
jumatate de legatura patrunjel
jumatate de legatura marar
2 fire busuioc
500 ml supa legume
300 g iaurt integral
paine neagra, unt si somon afumat pentru tartine
Se decojesc castravetii si se taie felii. Se curata si se toaca ceapa. Se spala verdeata si se toaca. Toate cele mentionate pana acum se pun in blender impreuna cu supa si se paseaza. Se adauga iaurtul si se paseaza din nou. Se adauga sare si piper dupa gust. Stiu ca e greu de crezut dar in momentul asta supa e gata.
Daca va place painea prajita prajiti painea inainte de a face tartinele cu somon. Supa se serveste in pahare alaturi de tartine.
Rontz rontz!