Supa de peste

Sa mancam peste! Cat mai mult! Cat mai des! Vom fi mai sanatosi, mai destepti si mai frumosi!!! …. vorbesc in slogane…

Ingrediente, pentru 6-8 portii:
• 2 morcovi
• 1pastarnac
• 1 telina mica
• 1 ceapa
• 6 salote
• 1 dovlecel
• 1 cartof
• 2 cm ghimbir
• 400g salau de nil, sau alt peste fara oase
• 100g creveti decorticati
• 50g unt
• 1 lingura de ulei
• 1 legatura de patrunjel verde
• Sare, piper

In 2 litri de apa se pun zarzavaturile (toate taiate in cubulete) si ceapa si se fierb pana se inmoaie bine.

Se scot legumele fierte. Din ele, pasate, se poate face un piure minunat. Se adauga unt, lapte, sare si putin zahar.

Se taie pestele in bucatele, se adauga peste supa si se continua fierberea inca 10-15 minute.
Separat, se prajesc 2 minute crevetii in unt si ulei incinse. Cand pestele este fiert, seadauga peste supa crevetii rumeniti.

Se serveste supa cu patrunjel tocat deasupra. Se poate adauga si zeama de lamaie. Este o supa surprinzator de buna.