Supa-crema de pastarnac

Cu ultimele radacinoase ale iernii trecute am preparat o supa fata de care ma incerca de mult curiozitatea. Am avut dreptate: e deosebita. Reteta este simpla: aceleasi legume clasice, dar in care predomina pastarnacul.
Are si o parte dificila. Trebuie curatate toate fibrele interioare ale radacinii inainte de fierbere. Dar merita!!!

Ingrediente, pentru 6-8 portii:
• 2 morcovi
• 8 radacini de pastarnac, curatate de „atele” interioare
• 1 radacina patrunjel
• 1 telina mica
• 1 ceapa
• 1 lingurita de miere
• 50ml ulei
• 1 legatura de patrunjel verde
• 2 crengute de rozmarin
• crutoane
• Sare, piper

In 3 litri de apa se pun: morcovul, pastarnacul , telina (toate taiate in cubulete) si ceapa si se fierb pana se inmoaie bine.

Separat, se pregateste un „ulei verde” prin pasarea patrunjelului si a rozmarinului si apoi infuzarea in ulei.

Se opreste fierberea, se paseaza supa cu blenderul. Daca au fost bine curatate legumele nu este nevoie sa fie strecurata supa. Se subtiaza supa pana la consistenta dorita. Cand s-a racit putin supa se adauga o lingurita de miere. Va contrabalansa gustul de „pamant” al zarzavaturilor.

Se serveste cu cateva picaturi de „ulei verde” si crutoane puse direct in farfurie.

Fara sa vreau, am mancat o mancare de post si chiar mi-a placut. Ce ma fac cu crimele viitoare?