Supa crema de dovlecei cu somon
O supica tare buna si potrivita pentru acest inceput de primavara cu dinti. Este din categoria usor de facut – rezultat spectaculos.
Ingrediente:
2-3 cartofi (200 g)
2-3 dovlecei (400 g)
1 ceapa mare sau o legatura de ceapa verde
2 catei de usturoi
100 ml vin alb
600 ml supa de legume
1 legatura de marar
150 g file de somon afumat
200 ml smantana fermentata
nucsoara
Se curata cartofii si se spala. Se curata dovleceii. Se taie cuburi cartofii si dovleceii. Se toaca ceapa si usturoiul. Se incinge intr-o tigaie ulei si se calesc ceapa si usturoiul dupa care se adauga dovleceii si cartofii. Se stinge cu vin dupa care se toarna supa. Se fierb legumele cam 20 de minute.
Se scot legumele din supa si se paseaza impreuna cu jumatate din cantitatea de somon si cu jumatate din legatura de marar. Se amesteca totul cu smantana, se pune sare, piper si nucsoara dupa gust si se mai da supa intr-un clocot.
Restul de somon se taie fasii si se adauga in supa. Se serveste supa ganisita cu fire de marar.
Yam yam!