Sufleu de legume

Trebuie sa va marturisesc ca n-am mai facut sufleu pana acum, dar cand am vazut o reteta de sufleu cu o poza de-ti venea sa mananci revista m-am decis pe loc. In plus aveam si forma de sufleu primita de la matusa Anca, mare specialista in sufleuri de altfel, pe care o folosisem la tot felul de alte mancaruri numai la sufleu nu.

Ingrediente

300 g radacina de patrunjel
800 g cartofi
1 conopida mica
500 g brocoli
sare, piper
150 g bacon
100 g alune tocate
600 ml lapte
6 oua
200 g cascaval ras
2 linguri verdeata rasa (eu am folosit patrunjel)
1 lingura hrean (de la borcan)

Se curata cartofii si se taie felii subtirele. Se curata radacinile de patrunjel si se taie cuburi. Se spala conopida si broccoli si se despart buchetele. Se pune apa cu sare la fiert.

Cartofii si radacina de patrunjel se fierb in apa cu sare 2 minute dupa care se adauga broccoli si conopida si se mai fierb toate inca 3 minute. Se scot si se lasa sa se scurga (pentru operatia de scurgere cel mai usor e daca folositi o strecuratoare mare de inox. Eu am una, primita de la verisoara Mihaela, care e ca un castron mare cu manere si care se pune direct in chiuveta – are o baza pe care sta).

Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se taie cubulete baconul si se prajeste intr-o tigaie antiaderenta(mai exista si alt fel?) fara adaos de grasime. Se amesteca cu legumele si alunele si se aseaza intr-o forma de sufleu unsa din belsug cu unt. Cantitatile din reteta sunt pentru o forma mare de sufleu de 24 cm, daca folositi una mai mica n-aveti decat sa aplicati regula de 3 simpla si calculati cantitatile de ingrediente necesare. Pana la urma este ideal sa folositi o forma de sufleu dar daca nu aveti asa ceva puteti folosi orice forma potrivita ca dimensiune pe care o aveti in casa.

Se bat ouale intai separat dupa care se adauga laptele. La acest amestec se adauga jumatate din cantitatea de cascaval, verdeata si hrean, sare si piper (eu am folosit alune sarate deci n-am mai pus sare). Se toarna peste legume si se presara pe deasupra restul de cascaval.

Se coace cca 50 de minute, mai precis pana cand se rumeneste frumos la suprafata. Sufleul nu se rastoarna, se serveste direct din tava folosind o lingura pentru a scoate feliile.

Rezultatul a fost delicios si pot spune cu mana pe inima, ca desi are ceva colesterol, pare o mancare extrem de usoara.

Bon apetit les filles!

Comments are closed.