SOTE DIN CIUPERCI DE PADURE
Am gasit ciuperci de padure congelate. Presupun ca sunt otravitoare doar la figurat. Sper ca victimele sa supravietuiasca.
Pentru 2 portii:
• 1 pachet de ciuperci de padure congelate, 450g
• 4 catei de usturoi
• 50 ml vin alb
• 1 lingura de ulei
• 50 g unt
• 100 ml smantana de gatit
• Sare, piper
• Patrunjel
Se incing uleiul si untul intr-o tigaie. Se pun si ciupercile congelate. Se lasa sa se caleasca pana scade sosul.
Se adauga vinul si usturoiul pisat. Se mai fierb 2-3 minute. La sfarsit se pune smantana, dar nu se lasa sa fiarba.
Se asezoneaza cu sare si piper. Culoarea si aroma patrunjelului invioreaza acest sos-ciulama.
Gustul ciupercilor de padure este inconfundabil. Promit ca data viitoare sa fac acest preparat cu ciuperci proaspete.