Da, puteti face o salata asemanatoare cu mancarea cu acelasi nume, un fel de combinatie mult mai complexa a cunoscutelor salate de fasole sau de dovlecei cu usturoi. Eu am servit-o ca garnitura la gratarul de 1 Mai. Victima Vivi a apreciat-o foarte tare si stiti doar cat e el de pretentios si de antrenat cand vine vorba de otrava ancuteasca.
Ingrediente:
2 dovlecei
4 morcovi potriviti
3 ardei grasi asortati
o conserva mica de fasole verde/galbena (la vara folosim 200 g fasole din piata)
1 legatura de ceapa
3 catei de usturoi
1 legatura de patrunjel
100 g rosii cherry
4 linguri otet
6 linguri ulei de masline
zeama de la o lamaie
Se taie ceapa, dovleceii si morcovii rondele. Ardeii se taie fasii. Daca folositi fasole proaspata o opariti in apa cu sare dupa care o treceti prin jet de apa si o lasati sa se scurga.
Se calesc legumele, separat, cam 5 minute fiecare, ar fi bine sa lasati ceapa la urma ca sa nu ia toate celelalte gustul ei. Dupa prajire se pun in bolul in care se va servi salata. Se adauga fasolea si patrunjelul tocat in acelasi bol.
Se taie rosiile cherry si se adauga la celelalte legume. Dressingul se prepara amestecand uleiul de masline cu zeama de lamaie, otet, usturoiul tocat, sare si piper. Salata se amesteca impreuna cu dressingul si se serveste.
Yam yam
Permalink
Felicitari bucataresei, am avut ocazia sa gust din aceasta delicatesa culinara si pot sa spun fara sa mint ca e CEA MAI TARE SALATA pe care mancat-o pana acum! Ceva asemanator si foarte bun am servit acum 4-5 ani, la un restaurant, dar era un fel de legume la gratar inmuiate in sos de otet. Insa, in materie de salate … Anca, ai un 10+ de la mine 😀
P.S. Imi ploua deja in gura cand ma gandesc cum va iesi varianta de “vara” 😀