Salata Homar-Avocado-Mango
In meniul pranzului de Craciun si-a facut loc si aceasta salata exotica. Spre surprinderea mea ea a avut succes si la cele doua soacre (mofturoase) si la cele doua bioloage (miloase). Iar victima mea de baza mi-a propus sa reluam experimentul si cu creveti. Surprize de Craciun!
Pentru 10 persoane:
• Un homar fiert (de la Lidl), se poate inlocui cu 20 de creveti
• 2 mango
• 2 avocado
• 1 ceapa rosie, mica tocata marunt
• 3 linguri ulei de masline
• 1 portocala
• ½ lamaie
• 1 lingurita de miere
• Sare, piper
• Salata verde sau mixta
Preparare:
Se face un sos din zeama de lamaie, cea de portocala, ulei, miere, sare si piper. Se toaca cuburi mango si avocado si se adauga in sos, impreuna cu ceapa tocata marunt. Se amesteca. Se pune acesta salata peste un pat de frunze de salata. Deasupra se aseaza homarul (spre inspaimantarea victimelor) si se expune platoul pe masa.
Inainte de a servi salata se curata homarul si se pune carnea taiata in bucatele deasupra.