SALATA DE OUA CU AVOCADO

SALATICAAm pregatit astazi, de dimineata un alt fel de mic dejun, asa ca sa nu plictisim victimele cu aceleasi torturi.
Victime potentiale pot fi si musafirii carora le puteti prezenta aceasta reteta ca aperitiv.

• 6 oua mici fierte, cleioase
• 1 avocado, bine copt
• 200g rosii cherry
• Zeama de la o lamaie
• 2 linguri ulei de masline
• 1 lingurita pesto de busuioc
• Sare, piper

Pe un platou se aseaza „artistic”:
 ouale curatate si taiate in 2 jumatati, pe lung, cu galbenusul in sus;
 avocado taiat feliute;
 rosiutele, taiate in jumatati.

Dupa ce am aranjat totul, apetisant, se asezoneaza cu:
 zeama de lamaie peste oua si avocado;
 uleiul de masline, amestecat cu o lingurita de pesto, in fir subtire, cu miscari circulare, in asa fel incat acesta sa acopere toate componentele;
 sare si piper.

In final, salata se tine in frigider cel putin o jumatate de ora inainte de servire.

Pont: Pentru o varianta mai „blanda” se pot inlocui ouale cu bilute de mozarela.