Ocolesc de mult conservele cu fasole fiarta. Totusi, fiind provocata de criminala-rivala voi ataca si retete mai simple.
De altfel, astazi am primit mustrari de la un fan fidel al Retetelor Criminale:
„Aveti numai mancaruri sofisticate, trebuie sa caut mirodenii rare, sotia ma trimite sa aduc ingrediente selecte…”
Deducem, de aici, ca o mancarica simpla va avea partea ei de succes.
Ingrediente, pentru doua portii:
• 1 conserva de 400g cu fasole boabe, fiarta, de 4 feluri
• 1 ceapa rosie
• 2 linguri otet balsamic
• 2 linguri ulei de masline
• 1 lingura seminte de floarea soarelui, decojite
• Sare, piper, patrunjel
Mod de preparare:
Se pun intr-un borcan uleiul, otetul si sarea. Se pune capacul si se amesteca, prin agitare.
Se toaca in rondele foarte subtiri ceapa rosie.
Intr-un castronel se rastoarna conserva de fasole, dupa ce s-a scurs bine si a fost clatita cu apa rece. Se amesteca totul cu vinegreta si cu ceapa.
Salata se serveste dupa ce s-a presarat deasupra miez de seminte de floarea soarelui prajite si putin patrunjel.
Ce poate fi mai simplu si mai gustos?