Salata de cruditati
Aceasta salata este preparata, fara exceptie, la reuniunile de familie de catre verisoara „criminalelor”. Si invariabil are succes. Este frumoasa, racoritoare si mai ales sanatoasa.
INGREDIENTE pentru 4-6 portii si MOD DE PREPARARE:
3 morcovi mari, o telina de cca 400g, zeama de la o lamaie, 2 linguri de ulei de masline, 4 linguri de iaurt, o lingura de maioneza, 2 linguri nuci tocate, sare, patrunjel tocat.
Se rade telina pe razatoarea cu gauri mici. Se stoarce foarte bine si se stropeste cu zeama de lamaie. Morcovii se rad tot prin razatoarea cu gauri mici. Se amesteca legumele. Se adauga uleiul, sarea, nucile macinate, iaurtul si maioneza. Salata trebuie sa fie putin cremoasa. Se presara deasupra patrunjel tocat.
Se poate servi ca aperitiv, ca garnitura langa o friptura sau se pot umple cu ea rosii, oua, eclere…