Salata Cobb

WP_20160131_013

Premiera de astazi este ca Laura (cea mai mica bucatareasa “criminala”) a contribuit substantial la realizarea salatei, chiar cu sort de bucatareasa si cu cutitul in mana. Pe parcurs, a supravegheat preparatul, gustandu-l dese ori, pentru a echilibra gustul.

Salata, pentru 4 persoane:
• 2 buc piept de pui dezosat
• 2 buc avocado
• 400g rosii cherry de 3 sau 4 culori
• ½ salata verde
• 2 oua fierte tare
• Sare, piper, oregano
Dessing:
• 125g iaurt
• 50g maioneza
• 50g branza ricotta
• 1 lingura ulei de masline
• 2 linguri otet de mere
• 1 lingura mustar
• Un catel de usturoi
• 2 cepe verzi
• ½ legatura patrunjel
• Sare, piper
Preparare:
Se stropeste pieptul de pui cu putin ulei, se presara cu oregano maruntit si apoi se frige pe gratar sau in tigaie. Se lasa sa se odihneasca 10 minute si se taie in cuburi. Rosiile, ouale si avocado se taie in cubulete aproximativ egale cu cele de carne.
Pe o tava se asterne un pat de salata verde, taiata in fasii subtiri si apoi se aseaza, pe randuri si pe culori legumele, ouale si friptura.
Separat, se pregateste sosul amestecand iaurtul, maioneza, mustarul, branza ricotta, otetul cu un catel de usturoi zdrobit, ceapa verde si patrunjelul tocate marunt. Se asezoneaza cu sare si piper.
Se toarna sosul intrun vas special si se serveste alaturi de platoul multicolor.
La final, se face poza micutei bucatarese, cu platoul de salata in manute. Obligatoriu, se afiseaza pe facebook.