salata calda, cu cas

„Un mic dejun inventat intr-o duminica dimineata,
Cand afara era ceata…
Pam, pam…”

Pentru doua persoane infrigurate:
• 200g cas proaspat (din Tinutul Poe)
• 1 ou
• 2 linguri de faina
• jumatate de salata verde
• 3 rosii
• 3 linguri ulei
• 2 linguri otet balsamic
• Sare, piper
Compunere:
Se taie casul in cubulete care se dau printr-o lingura de faina. Intr-un castronel se bate un ou cu o lingura de faina si o lingurita de apa rece.
Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei si in el se prajesc cubuletele de cas facute pane in oul batut (din paragraful anterior).
Intre timp se taie in fasiute salata si in cubulete rosiile.
Se aseaza intr-o farfurie frumoasa un strat de salata si unul de rosii. Se stropeste cu ulei si otet si presara sare si piper.
Deasupra tuturor se aseaza cubuletele fierbinti.
„Cu bucata de paine in mana,
Sa aveti o pofta buna!
Pam, pam…”