Rasol cu sos de ciuperci


Cand faceti o supa de carne e momentul sa impuscati doi iepuri dintr-o lovitura. Cand am facut supa cu galusti am facut din carnea pe care am fiert-o in supa un rasol bunut cu ciuperci. Si uite asa am facut doua feluri de mancare de odata.

Ingrediente:
1kg carne de vita
500g ciuperci
100g ceapa sau o legatura de ceapa verde
2 linguri de faina
2 lingurai de unt
1 ceasca de vin alb
4-5 linguri se smantana

Am scos rasolul fiert in supa cu galusti si l-am taiat felii. Am asezat feliile intr-o cratita si le-am stropit cu vin si zeama de carne. Cratita se tine acoperita si la caldura. Intr-o tigaie mare se topeste untul si se inabuse ciupercile si ceapa. Cand incep sa se inmoaie se presara faina si se amesteca pe foc pana se rumenesc ciupercile. Se stinge cu o ceasca de vin alb si se mai lasa sa fiarba cateva clocote. Sosul trebuie sa fie potrivit de gros. Se sareaza dupa gust dupa care se toarna peste feliile de rasol. Acoperiti din nou cratita si bagati la cuptor pana se incalzeste bine de tot. Cu 5 minute inainte de a servi se adauga smantana.

Pofta buna