Ragu cu carne
Un ghiveci mai fandosit poate purta numele de ragu. Combinatia, din inspiratia mea de moment, s-a dovedit a fi reusita. Am pus si carne (de porc) dar se poate prepara cu pui sau curcan.
Pentru 6 portii:
• 500g pulpa de porc slaba
• O vanata
• Un zucchini
• 3 ardei grasi, diferit colorati
• 1 ceapa
• 6 cartofi
• legatura de ceapa verde
• 6 catei de usturoi
• 100 ml ulei
• 2 linguri otet balsamic
• 150 ml vin alb
• 200 g rosii pasate
• O lingura semninte de coriandru
• Sare, piper, patrunjel
Am taiat in cuburi: carnea, vinata, dovlecelul, cartofii si ardeii. Am tocat ceapa in pestisori, iar ceapa verde si usturoiul in inele.
Intr-o cratita mare, am rumenit carnea in uleiul incins, pe toate partile si apoi am scos-o intr-o farfurie. Apoi, in aceasi cratita am prajit la foc iute, pe rand: vinetele, ardeii, dovlecelul si cartofii. Am adaugat pe parcurs ulei daca mai era nevoie. Ceapa si usturoiul le-am prajit putin, la sfarsit.
Am adus din nou carnea si toate legumele in cratita si am turnat peste ele: otetul balsamic, vinul si rosiile sau bulionul. Am condimentat cu sare, piper si coriandru.
Am bagat totul la cuptor, pentru 50 de minute.
Nu numai gustul, dar si aspectul viu colorat, s-au bucurat de succes la victimele mele.