Quiche cu varza murata a la Braga city
Cand familia criminala de la Bragadiru nu mai stie ce sa faca de mancare victima zice de obicei hai sa facem un quiche. Un antreu absolut delicios, usor de preparat si care merge facut cu ce ai prin casa.
Ingrediente:
o foaie de pate brisee (se gaseste la cora) daca nu aveti faceti un aluat fraged ca la sau folositi aluat de foietaj
jumatate de kg de varza murata
un praz
150g bacon
3 oua
400g smantana
200g cascaval ras
sare, piper, nucsoara
Tocati varza murata. Taiati baconul felii subtirele. Curatati prazul si taiati-l rondele. Prajiti baconul si adaugati spre final prazul si caliti-l un pic.
Intr-un castron bateti ouale. Inglobati smantana si condimentati cu sare, piper si nucsoara dupa gust.
Asezati intr-o forma de tarta tapetata cu hartie de copt aluatul dupa care presarati varza, baconul cu praz si turnati compozitia de oua. Presarati cascavalul ras si dati la cuptor pana cand cascavalul devine aramiu.
Daca folositi aluat fraged sau pate brisee cuptorul trebuie incins la 180 de grade, pentru aluat de foietaj 220-250 de grade.
Yam yam!