Mini Quiches Lorraine cu varza murata

Quiche-ul este o tarta sarata care se face de obicei cu aluat fraged. Se poate insa face si cu aluat de foietaj cumparat.

Poate fi servita ca antreu dar si ca fel principal, acompaniata de salata verde.

Eu am facut we-ul acesta varianta mini si am servit-o ca antreu.  Nimic nu va impiedica insa sa faceti o quiche mare folosind o forma de tarta  cu diametru de 24-26 cm.

Aluat fraged:

250 faina

125 g unt

1 galbenus

2 linguri apa

Umplutura:

1 ceapa

100 g bacon

1 lingura unt

3 oua

400 ml smantana

200 g cascaval

piper, sare, boia

200 g varza murata (optional)

Se  framanta aluatul amestecand intai untul cu galbenusul, apa si un praf de sare, dupa care adaugati si faina. Se fasoneaza sub forma de bila dupa care se da la frigider jumatate de ora.

Se toaca ceapa iar baconul se taie fasii subtiri. Se topeste untul dupa care se aduaga ceapa si baconul si se calesc pana cand baconul se rumeneste. Daca vreti sa rumeniti baconul ceva mai tare, va recomad sa puneti intai baconul si abia spre final ceapa pentru ca altfel o sa ardeti ceapa. Cascavalul se taie cubulete iar varza se toaca fasii. Se amesteca smantana cu ouale, piper si boia dupa gust (eu am pus cam jumatate de lingurita).

Se incinge cuptorul la 200 de grade. Se intinde aluatul si se decupeaza in cercuri potrivite pentru formele pe care le veti utiliza. Eu am folosit forme de briose si mi-au iesit 16 bucati.  Formele se ung cu unt, nu e nevoie de tapetat cu faina neaparat pentru ca aluatul contine mult unt si nu se va lipi, dupa care aluatul se aseaza in forme. Se imparte ceapa, baconul si varza in forme dupa care se completeaza cu amestecul de ou si smantana. Cascavalul se presara deasupra.

Se dau la cuptor si se coc pana se rumenesc (in jur de o ora).

Succes,

Anca

Comments are closed.