Pulpe de pui cu sos de smântână si ciuperci

Dupa excursia in Italia unde am “consumat” paste din belsug, m-am gandit ca ar merge un pui romanesc sub forma de ciulama.

Pentru 4 persoane:

  • 4 pulpe de pui
  • 1 ceapa
  • 1 conserva de ciuperci feliate, de 400 g
  • 250 g smântână cu 20% grasime
  • 2 linguri făină
  • 250 ml lapte
  • 1 lingura unt
  • 1 legatura marar
  • Sare, piper

Preparare:

  1. Se spală pulpele de pui, se pun la fiert cu ceapa în apă cu puțină sare. Se elimina spuma formata.
  2. Când sunt aproape fierte copanele, se prepară sosul de smântână. Se topește untul într-o tigaie si se adaugă făina, amestecand pana se formeaza o pasta (5-10 secunde) apoi se adauga laptele cald alternand cu cate un polonic de supa si  se amestecă bine să nu se facă cocoloașe. La sfarsit se adauga smântâna si se continua amestecarea pe foc inca un minut. Se pun sare si piper, după gust, mararul tocat și se lasă pe foc până se îngroașă. Se toarnă totul într-un vas care va merge la cuptor.
  3. Se preîncălzește cuptorul. Se scot pulpele fierte se adaugă în vas, peste sos, apoi se bagă totul la cuptor timp de 30 de minute, până se rumenește carnea.
  4. Se serveste cu bagheta crocanta si cu salata verde cu lamaie.