Puiul si cei 40 de catei

Nu-i poveste! Este o reteta foarte potrivita pentru o cina intre prieteni. Si, ca prin minune, usturoiul nu miroase…

Pentru 4 persoane persoane:
• 2 pui mici sau unul mare
• 2 cepe uscate sau doua legaturi de ceapa verde
• 50ml de ulei
• 40 catei de usturoi, necuratati
• 100 ml vermut alb
• Cimbru, sare, piper
• 6 cartofi fierti in coaja

Se gateste totul in acelasi vas, de preferat o cocotte. In uleiul incins se rumeneste carnea de pui pe toate partile si apoi se scoate.
In acelasi ulei se caleste ceapa taiata marunt si o parte din cimbru (de preferat cimbru verde).
Se pun in tigaie 20 catei de usturoi si puiul. Puiul se aseaza peste usturoi, in asa fel ca acesta sa se coaca “la aburi”.
Se adauga vermutul, sarea si restul de usturoi si de cimbru. Se pune capacul si se continua fierberea in cuptor sau pe aragaz la foc mic, cam o ora.
In ultimele 10 minute se adauga cartofii fierti, curatati si taiati felii subtiri.
Gustul inedit este dat de usturoiul gatit in coaja care devine cremos si aromat.