Se pare ca sunt in faza mancarurilor dulci. Daca n-ati incercat inca sa mancati carne cu ananas merita sa incercati reteta asta. O sa gatesc si deci o sa public in curand o reteta mai veche a mea tot cu ananas dar cu orez si carne de porc.
Ingrediente
4 fileuri de piept de pui
3 linguri sos de soia
1 lingurita miere
300 ml supa
250g taitei de orez
250 ml suc de ananas
300g ananas cubulete
1 lingura ulei
2 lingurite amidon
2 linguri sos dulce de chili
Carnea se marineaza intr-un amestec de miere, sos de soia si sos de chili si se lasa la frigider cca 30 min. Apoi se pune supa peste ea si se coace la cuptor, timp de 40 min.
Se scoate carnea din oala in care a stat in cuptor, se taie felii, si se da in clocot in 200 ml de suc de ananas si cateva linguri din supa in care a fiert carnea. Se adauga amidonul, se da in fiert amestecand pana cand sosul se ingroasa.
Pastele se fierb al dente, in apa cu sare. Fiti cu mare bagare de seama pastele de orez fierb foarte rapid, intr-un minut maxim doua.
Se caleste ananasul in ulei si se adauga pastele si se amesteca un pic pe foc. Se adauga carnea si sosul si se serveste.
Mànmàn chī!
Permalink
wow, ma dau batuta