Prajitura cu fructe- the one and only

Aceasta prajitura este prajitura preferata a copilariei mele. De fiecare data cand criminala Milena ma intreba ce prajitura vreau raspunsul era unul singur : prajitura cu fructe. Reteta este a Silviei Jurcovan si se poate face cu visine, cu caise sau cu prune. Pentru ca e toamna si tocmai m-am intors de la cules de prune de la mosie alegerea a fost foarte usoara.

Ingrediente:
350 g zahar
350 g faina
4 oua mari sau 5 mici
100 ml ulei
200 ml lapte
coaja si zeama de la o lamaie
750 g fructe
un plic de zahar vanilat
2 linguri gris

Se separa ouale si se bat albusurile spuma. Se adauga jumatate din zeama de lamaie si 150 g zahar si se bate din nou pana bezeaua se intareste.

Se incinge cuptorul si se tapeteaza o tava cu hartie de copt sau cu unt si faina.

Se bat galbenusurile cu restul de zaharul tos si vanilat pana se dizolva de tot. Se adauga coaja de lamaie si se toarna uleiul in fir subtire amestecand ca la maioneza. Se inglobeaza apoi faina, laptele si praful de copt dizolvat in restul de zeama de lamaie, se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga bezeaua care se amesteca prin rasturnare de jos in sus astfel incat aluatul sa fie cat mai aerat.

Se aseaza compozitia in tava si se presara cu fructele curatate de samburi si date prin pesmet (fructele trebuie date prin pesmet pentru a nu se lasa la fund) si se da la cuptor. Primele 20 de minute nu trebuie sa deschideti usa de la cuptor pentru ca exista pericolul sa nu mai creasca prajitura. In total prajitura se coace cam 40 de minute, se incearca cu scobitoarea pentru a vedea cand este gata.

Se scoate din cuptor, se pudreaza cu zahar pudra (numai daca vreti), se taie cuburi si se scoate din tava.

Yam yam!

Comments are closed.