Prajitura cu ciocolata si castane

O prajitura foarte usor de facut pe care o veti adora daca iubiti ciocolata.

Ingrediente

400 g castane gata preparata (se gasesc la borcan la Carrefour la raionul de conserve)

100 g zahar tos

100 g unt

100 cicolata amaruie minim 70% cacao

3 linguri lapte

1 lingurita esenta de vanilie

2 linguri cognac

Topping

100 cicolata amaruie minim 70% cacao

25 g unt

1 lingura smantana, plus extra pentru servire

zahar pudra, pentru decor

Se pun castanele impreuna cu zaharul intr-un castron si se paseaza pana se uniformizeaza. Se pun untul si ciocolata intr-o craticioara, impreuna cu laptele, si se amesteca pe foc pana se topesc. Se adauga vanilia si cognacul. Sosul se adauga peste castane si se mixeaza pana se omogenizeaza.

Se tapeteaza o forma de chec cu folie de plastic, apoi se toarna compozitia cu castane. Se netezeste suprafata, se acopera cu folie de plastic si se da la frigider cam 12 ore pana se intareste.

Se pune prajitura pe un platou. Se indeparteaza folia de plastic. Se topeste usor ciocolata, untul si smantana pentru topping, apoi se intinde cu un cutit pe toata suprafata prajiturii. Se baga la frigider pentru a se fixa toppingul. Se decoreaza cu zahar pudra sau cu fulgi de ciocolata alba. Se serveste cu frisca sau cu crema rece de vanilie.

Succes

2 Comments


  1. cred ca prajitura este delicioasa – ador castanele – intrebare: se poate folosi piureul de castane la borcan?
    doresc sa fac aceasta prajitura de Pasti pe care sa o servesc cu frisca naturala – imi aduce aminte de lunile petrecute la Baia Mare unde desertul era invariabil castane udate din abundenta cu rom si ornate cu frisca – multumesc anticipat pentru raspuns


  2. Buna Flori,

    In primul rand la multi ani pentru ieri! Cred ca merge foarte bine facuta prajitura si cu piureu de castane dar in cazul asta nu mai adauga cele 3 linguri de lapte, piureul este mai zemos decat castanele deshidratate pe care le-am folosit eu.

    Mult succes cu prajitura si Sarbatori fericite,
    Ancuta

Comments are closed.