Placinta rustica de pui cu caise


O nebunie de placinta. Desi are o cantitate maricica de carne e destul de usor de mancat pe caldurile astea pentru ca grasimea se topeste pur si simplu. Mi-a placut la nebunie combinatia de pui cu caise. Foarte bun si coriandrul uscat, defineste gustul placintei.

500g carne tocata de pui
1 legatura de ceapa verde
2 linguri seminte de coriandru prajite
jumatate de lingurita coriandru macinat
jumatate de lingurita chimen
1 varf de cutit de nucsoara
300 g carnati proaspeti de curcan, in reteta originala erau de porc
200 g bacon taiat cubulete mici de tot
2 linguri de patrunjel tocat
150g caise uscate
350 g piept de pui taiat fasii

Pentru aluat:
100g untura
450g faina
3 linguri lapte
1 ou

Pentru aluat se topeste untura intr-o cratita mica in care se toarna 150ml apa si laptele. Se da la o parte de pe foc si se amesteca bine cu faina. Se framanta aluatul pe o suprafata presarata cu faina. Doua treimi din aluat se intind si se aseaza intr-o forma rotunda de 23cm cu margini inalte tapetata cu hartie de copt. Treimea ramasa de aluat se intinde si ea si va fi folosita pentru a face capacul placintei.

Se toaca ceapa marunt si se amesteca cu carnea tocata de pui impreuna cu condimentele, carnea din carnati, cubuletele de bacon, patrunjelul tocat si se asezoneaza dupa gust. Fasiile de piept de pui se bat un pic.

Se aseaza jumatate din amestecul de carne tocata in forma, apoi se presara caise uscate avand grija sa le repartizam uniform pe suprafata placintei. Se acopera totul cu un strat de fasii de piept de pui dupa care se adauga restul de carne tocata si se incheie cu inca un strat de piept.

Se acopera cu foaia de aluat pregatita pentru capac. Se apasa ferm pe margini pentru a sigila compozitia. Se inteapa aluatul cu furculita si se unge bine cu oul batut.

Se da la cuptorul incins la 200 de grade, mediu spre tare, 30 de minute dupa care se reduce temperatura la 180 grade, mediu si se mai coace totul o ora.

Pofta buna!