Placinta cu mere si dovleac
Daca as tine post, adica daca as avea pacate, (???), as pregati aceasta placinta, desigur fara glazura de ou.
Ingrediente pentru 16 portii:
• 2 pachete de aluat sablee cu margarina, se gaseste la Cora
• 1kg miez de dovleac ras
• 1kg mere curatate si rase
• 2 linguri de zahar
• 2 linguri de gris sau pesmet
• 1 lingurita scortisoara
• 1 pachet de zahar vanilat
• 1 ou batut (optional)
Mod de preparare:
Intai-si-intai se incinge cuptorul.
Se unge forma de placinta cu putina margarina si se aseaza deasupra prima foaie de aluat. Se pune deasupra o hartie de copt si boabe de fasole (drept greutate). Se coace cca 15 minute, la foc mediu.
Se scoate din cuptor forma si se elimina hartia de copt si boabele de fasole.
Intr-un castron se amesteca: dovleacul si merele rase cu zahar, zahar vanilat, scortisoara si gris. Toate se rastoarna peste aluatul rumenit anterior.
Deasupra se aseaza a doua foaie de aluat. Se intreapa cu varful cutitului. Se taie cu cutitul marginile care depasesc forma.
Din aceste resturi se decupeaza diverse decoruri care se aseaza pe placinta.
Eu am optat pentru inimioare, nu stiu de ce …
Se unge placinta cu pensula, cu un ou batut.
Rectificam: se unge placinta cu putina miere, pentru luciu.
Oare albina nu este animal?