Paste cu pesto si dovlecei
A trecut mult prea multa vreme de cand nu am mai publicat o reteta noua. Pana acum am incercat mai multe din retetele consacrate la Lulu Dupain, dar a venit momentul sa incercam si ceva nou. Ca de obicei, e o reteta simpla si extrem de buna. Nu are carne dar este foarte consistenta. Victima mea preferata, bursucul gurmand, a mancat doua portii.
Ingrediente:
Paste 500g (farfale, rigatoni, penne)
Mascarpone 400g
Dovlecei 500g
Pesto 200g
Parmezan ras 70g
Pesmet 100g
Fierbeti pastele in apa cu sare cu 2 minute mai putin decat indicatiile de pe pachet.
Scurgeti apa de la paste si pastrati putina pentru a o adauga in sos.
Spalati si curatati dovleceii, apoi dati-i pe razatoarea mare. Amestecati pastele cu mascarpone, pesto, cateva linguri din apa in care au fiert pastele si dovleceii rasi.
Puneti amestecul intr-o tava 30 x 40. Presarati cu pesmet amestecat cu parmezan.
Dati la cuptor la 190 grade 30 de minute pana cand pesmetul si parmezanul si rumenesc.
V-am spus ca e simplu, nu?