Paste carbonara


Sosita proaspat de la Roma si cu preferinta mea culinara pentru paste am recreat aceasta reteta simpla, adaptata la resursele proprii.

Pentru doua portii:
• 250g bucatini (obligatoriu Barilla)
• 1 catel de usturoi pisat
• 100g piept de rata afumat
• 2 linguri ulei de masline
• 2 galbenusuri
• 100ml smantana
• 50g parmezan ras
• 6 rosii cherry
Preparare:
Se fierb pastele in apa cu sare. Timpul de fierbere inscris pe ambalaj trebuie respectat cu strictete.
Intre timp se pregateste sosul. Intr-o tigaie se rumenesc rapid usturoiul si pieptul de rata afumat (taiat in fasiute) intr-o lingura de ulei. Desigur se poate folosi bacon sau sunca. Dar cu piept de rata e mai fansy.
Separat, se amesteca intr-un castronel smantana cu galbenusurile de ou.
Se scurg pastele, se pun la loc in oala in care au fiert si se adauga imediat smantana cu galbenusurile. Este important ca pastele sa fie fierbinti, iar combinarea cu smantana sa se faca treptat. Astfel se vor coagula galbenusurile si se va forma un sos “delicioso-criminal”. Apoi, se adauga pieptul de rata si usturoiul.
Se amesteca imediat totul, adaugand jumatate din cantitatea de parmezan ras.
In tigaia in care am rumenit pieptul de rata se mai adauga o lingura de ulei de masline. In uleiul incins se rumenesc rosiile cherry. Asa, de fason.
Se aranjeaza totul pe doua farfurii. Secret: se folosesc un polonic si o furculita mare pentru a crea cuiburi de paste in farfurie. Prin rasucire…