Panna cotta cu piersici

O reinterpretare delicioasa, de vara!

Ingrediente pentru 6 portii:
jumatate de baton de vanilie
600ml frisca
80g zahar pudra
10g gelatina
300g piersici sau nectarine
1 lingura lichior de migdale
o lingura suc de lamaie
frunze de menta sau de lamaita pentru decor

Se cresteaza pe lung batonul de vanilie, se acoate miezul cu varful cutitului si se pune peste frisca intr-o craticioara. Se adauga si restul pastaii de vanilie si 60g zahar. Se da in clocot si apoi se da focul la minim si se lasa sa mai fiarba 10 minute, amestecand. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca un pic.

Gelatina se pune la inmuiat in apa si se topeste la microunde dupa care se amesteca in compozitia de frisca. Se repartizeaza compozitia in forme, va recomand din inima siliconul, si se baga in frigider cateva ore pana se intareste.

Pentru siropul de piersici se spala piersicile, se golesc de samburi si se taie felioare subtiri. Se amesteca cu restul de zahar, sucul de lamaie si cu lichior si se pun pe foc mic, amestecand. se lasa sa fiarba un pic. Se lasa sa se raceasca.

Panna cotta se scoate din forma si se serveste cu sos de piersici si cu frunzulite de menta.

O nebunie maxima!