Orez prajit, cu creveti

Am prins curaj si am facut un preparat mai exotic. Chiar ne-a placut, iar victima mea numarul unu a mancat cu incetinitorul, semn ca a savurat cu mare placere.

 

Pentru doua persoane:

150g orez cu bobul lung;

100g creveți prefierti (proaspeti sau congelati);

o legatura ceapă verde;

100g  mazăre (congelată);

100g  porumb boabe (din conserva);

1 morcov ;

1/2 ardei gras roșu;

1 ou;

1 linguriță ghimbir (ras prin razatoarea mica);

2 linguri ulei de florea-soarelui;

1 linguriță ulei de susan

2 linguri sos de soia, sare

Preparare:

Se spala orezul intrun vas schimband apa de 2-3 ori, pana se elimina cat mai mult amidon. Apoi, se fierbe în 600 ml apă până când bobul se înmoaie. Se scurge foarte bine și se trece prin jet de apă rece. Orezul, racorit, se pune in frigider cel putin 2 ore, sau chiar peste noapte.

Se pregateste o omleta dintrun ou care, apoi se taie in bucatele mici.

Crevetii prefierti se prajesc in putin ulei timp de un minut. Daca se folosesc creveti cruzi, atunci se gatesc 3 minute.

Se taie, in julien, morcovul si ardeiul. Ceapa verde se taie in bucati de 3-4 centimetri.

Întro tigaie se incinge uleiul de floarea soarelui si timp de 5 minute se calesc morcovul, ardeiul, ceapa verde, mazarea, porumbul si ghimbirul.

Apoi se adauga orezul, uleiul de susan si sosul de soia. Se mai pune putina sare, dar nu neaparat. Se continua gatirea inca un minut, pana se incalzeste si orezul.

La sfarsit se adauga omleta si crevetii.

Eu am pus orezul in boluri si am facut pozele obligatorii, apoi am mancat din farfurie, cu furculita, ca tot romanul.

Dar……. victima mea a mancat cu betisoare direct din bol, ca un asiatic ce este!