OMLETA CU CREVETI
Pentru un „posh brekfast” sau pentru un „brunch de fitze” iata o omleta criminala.
Ingrediente pentru 1 portie:
• 2 oua
• 2 fire ceapa verde
• 50g creveti prefierti (congelati)
• 30g unt
• 1 lingura de ulei
• Sare, piper
Mod de preparare:
Intr-o tigaie mica se incing untul si uleiul. Se taie in inele subtiri ceapa verde si se rumeneste. Se adauga pentru un minut si crevetii si se continua calirea. Se scot pe un servetel cativa creveti pentru ornarea farfuriei.
Intr-un castronas se bat putin ouale cu sare. Oale batute se toarna peste ceapa si creveti. Focul trebuie sa fie foarte mic.
Cand se incheaga omleta, chiar daca e inca lichida deasupra, se pliaza de la jumatate si se pune pe farfurie.
Se orneaza cu inele din codite de ceapa verde si creveti rumeniti.
Cu paine prajita, cu un pahar de lapte batut……..o nebunie!