O prajitura de vara frumoasa si gustoasa. Se poate servi cu inghetata sau in loc de inghetata.
– 1l frisca (smantana dulce 30-32% grasime)
– 4 linguri zahar pudra
– 4 plicuri gelatina pudra
– ½ kg visine curatate de samburi
– ½ kg fructe de vara
– 300g piscoturi
– 200ml afinata
Cateva visine se taie bucatele. Rstul visinelor se paseaza cu un blender.
Se bate frisca cu zaharul pudra. Gelatina se dizolva in putina apa si apoi se incalzeste cateva secunde la cuptorul cu microunde, sau pe foc. Se adauga gelatina in frisca si se continua baterea. Se opreste o cescuta de frisca, pentru decor.
In restul de frisca se adauga visinele pasate precum si cele taiate bucatele.
Se imbraca o forma de tort, la interior cu folie transparenta, alimentara. Se monteaza de jur-imprejur piscoturile inmuiate (rapid) in afinata. Restul de piscoturi taiate in bucatele si trecute rapid prin afinata se amesteca in compozitia de frisca si visine.
Se toarna frisca, se acopera cu alte picoturi inmuiate si se decoreaza cu frisca alba.
Decorul se face cu fructe felurite, asezate din abundenta pe prajitura.
Eu am folosit: visine, cirese albe, cirese negre, zmeura, coacaze. Criminal!