MOUSSE AU CHOCOLAT , cu mandarine si rodie


La Revelionul 2012, am servit „ganache” cu fructe. Fiindca am facut prea mult (ca de obicei), restul a rezistat perfect in frigider. Din el, adaugand oua a rezultat un minunat mousse pe care l-am asezat in paharute si l-am garnisit cu fructe.
Pentru 15 paharute:
Ganache (200g ciocolata amaruie, 200g smantana pentru frisca); 2 oua; 50g zahar pudra; esenta de rom-o lingurita; 2 mandarine; o rodie
Mod de preparare:
Remember Ganache: se incalzeste, pana aproape de fierbere jumatate din cantitatea de smantana si se toarna peste ciocolata rupta in bucatele. Se amesteca totul, pana se topeste complet ciocolata. Dupa ce se raceste se adauga restul de frisca batuta-spuma.
In aceasta compozitie se amesteca doua galbenusuri si esenta de rom. Separat, se bat spuma albusurile cu zaharul pudra.
Se amesteca usor totul. Se pune cu spritul mousse-ul in paharele de plastic (sau in cescute de cafea) si se orneaza cu felii de mandarine si seminte de rodie.