MIGDALINATA


Va prezint „Migdalinata” o prajiturica minunata. Poate sta langa o cana de ceai sau cafea, dar va zabovi putin pentru ca este pacatos de delicioasa !!! (sic)
Daca nu credeti, incercati!

Pentru 45 miniprajiturele
Ingrediente:
• 175 migdale pudra
• 50g migdale fulgi + 30 g pentru ornat
• 250g mascarpone
• 25 g unt moale
• 200 g zahar tos
• 1 lingura zahar brun pentru ornare
• 2 oua
• 1 lingura de faina
• Esenta de migdale (portocale sau rom)
Mod de preparare:
Se bat ouale si zaharul cu mixerul, apoi se adauga toate celelalte ingrediente.
Se umplu cu lingura formele de tarta sau de prajitura. Eu am folosit forma de tarte din silicon. Desigur, este o noua achizitie in bucataria mea “criminala”.
Se orneaza cu zahar brun si cu fulgi de migdale.
Se coc la 180 grade cca 15-20 minute, in functie de marimea formei. Trebuie sa ramana putin moi la mijloc.
Se scot din cuptor si se aseaza pe platou, char cand sunt calde pentru ca nu se sfarama.
Se apara cu hotarare de pofticiosi fiindca dau dependenta si pot disparea rapid de pe tava.