Mancare de curcan cu gutui


Nu stiu daca ati mancat vreodata mancare de gutui dar eu zic ca merita sa incercati. E o mancare dulce dar foarte rafinata. Gutui inca se gasesc si Craciunul e in toi. Mie imi aduce aminte de copilarie pentru ca doar bunica imi facea mancarea asta.

Ingrediente:
500g piept de curcan
3-4 gutui

Sosul de zahar ars:
100g zahar
1 lingura amidon
100ml lapte
100ml apa

Taiati carnea cuburi mari si o caliti un pic in ulei dupa care se adauga apa, de preferinta calda, cat sa acopere carnea. Acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba. Pentru ca e vorba de carne de curcan, gutuile pot fi adaugate imediat ce a inceput apa sa fiarba.

Spalati gutuile, nu curatati coaja, si le taiati felii, avand grija sa scoateti miezul lemnos si semintele. Le prajiti un pic in unt, cat sa-si dezvolte gustul, si le puneti peste carne. Oricat de socant ar parea, sarati si piperati mancarea.

Pentru sosul de zahar ars incepeti prin a arde zaharul intr-o craticioara astfel incat sa nu devina prea inchis la culoare si il stingeti cu 100ml apa fierbinte. Amidonul se dizolva/amesteca in lapte dupa care se amesteca in siropul de zahar ars. Puneti din nou totul pe foc si amestecati pana cand sosul incepe sa se ingroase. Daca doriti ca sosul de la mancarea de gutui sa fie mai gros, adaugati inca o lingurita de amidon in sos inainte de a-l turna in mancarea de gutui.

Cand carnea si gutuile au fiert turnati pe deasupra sos de zahar ars, dupa care bagati cratita neacoperita jumatate de ora in cuptorul incalzit la 200 grade/taricel. Orice mancare coapta si la cuptor e mai buna.

Pofta buna va ureaza Grati!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.