Mamaliga in paturele
In sucursala „bucatariei criminale” de la Pension Poienari se prepara diverse mamaligi. Urmeaza una mai boiereasca, cu colesterol din plin. Deci, foarte buna!
Ingrediente:
o 600g malai
o 500 ml lapte
o 2 linguri de ulei, sare
o 250 g branza framantata, in coaja de brad
o 200 g cas afumat
o 200g branza telemea
o 1 buc carnat afumat
o 4 oua fierte
o 2 oua batute
o 100 g unt
o 200 ml smantana
o sare
Mod de preparare:
Se face o mamaliga putin mai moale din malai, apa, lapte, ulei si sare.
Carnatul se taie cubulete si se prajeste. Ouale fierte se curata de coaja si se taie in sferturi. Branzeturile se taie in cuburi.
Un vas mai gros se tapeteaza cu unt. Apoi se aseaza straturi alternative de mamaliga, oua cu carnati, cas cu telemea si branza framantata.
Deasupra se pun ouale batute cu smantana si sare. Se baga la cuptor la foc mic 20 minute.
Se serveste in castroane de lut, cu linguri de lemn. Incertati?