Macrou cu sos de rosii
Din pacate, destul de rar reusesc sa pregatesc o reteta „ucigasa” cu peste. Acum mi-am incercat puterile „criminale” cu un macrou pe seama victimei docile din propria gospodarie. A rezistat si chiar a fost incantat!
Ingrediente pentru doua portii:
• 2 macrouri congelate
• 1/2 de lămâie
• 2 linguri de ulei
• 1 căţel de usturoi
• 1 ceapa
• 6 măsline negre
• 200g rosii pasate
• 1 frunza de dafin
• sare, piper
• pătrunjel
Preparare:
Zdrobiţi usturoiul şi căliţi-l 30 de secunde în ulei. Ceapa se rade pe razatoarea cu gauri mici si se rumeneste alaturi de usturoi. Se adauga roşiile pasate, măslinele şi lămâia feliată. Se condimenteaza sosul cu sare, piper şi dafin. Daca este nevoie, se adauga putina apa. Se fierbe totul 10-15 minute.
Pestele se decongeleaza. Se inlatura capul si coada. Se desface in doua parti, de-a lungul sirei spinarii. Se curata bine, se spala cu apa rece si se usuca pe servetele de hartie.
Intro tavita se aseaza fileurile de peste , cu pielea in sus. Se toarna sosul deasupra si se coace totul la 180 grade, timp de 30 de minute, pana se patrunde pestele si se rumeneste putin deasupra.
Cand se raceste putin se presara deasupra patrunjel proaspat, tocat marunt.
Se poate servi cu piure, paste sau orez. Dar, parca cel mai bun este cu paine proaspata si salata verde.