Kunafa

Tot din categoria intalnirea cu Orientul Mijlociu vine si aceasta placinta cu branza. Poate ca nu mi-a iesit chiar ca in Iordania dar zau ca a fost buna. Pentru ingrediente va recomand sa apelati la magazinele arabesti, asta in caz ca nu vreti sa faceti o calatorie mai lunga.

Ingrediente:
Sirop:
500g zahar
sucul de la o lamaie
2 linguri apa de portocal

Crema
125g faina de orez
1l lapte
125ml smantana grasa
100g zahar

Blat:
400g fidea – cea mai fina pe care o gasiti
150g unt topit

Pentru ornat : 200g fistic macinat

Se prepara un sirop din zahar, 300ml apa, 1 lingura suc de lamaie. Se lasa sa fiarba 5 minute pana ce se ingroasa. Se adauga apa de portocal si se lasa sa se raceasca dupa care se da la frigider.

Se prepara o crema ingloband faina de orez in laptele fierbinte. Eu nu am avut faina de orez si nici rasnita si am folosit amidon procedand exact ca la o budinca din plic. Se adauga zaharul si smantana si se lasa sa fiarba cam 10 minute la foc mic amestecand in continuu.

Se incinge cuptorul la 180 grade – mediu.

Se fierbe fideaua al dente, se scurge de apa si se amesteca cu untul topit. Se aseaza jumatate de fidea in tava dupa care se adauga crema si la final restul de fidea. Eu am folosit o tava rotunda mare. Se coace la cuptor in jur de 45 de minute pana cand fideaua devine aramie. Se scoate din cuptor, de trece lama unui cutit de-a lungul marginii. Se rastoarna placinta si se insiropeaza cu jumatate din cantitatea de sirop. Se presara fisticul pe deasupra. Se serveste cu sirop.

O nebunie!

Comments are closed.