IEPURE CU MASLINE
A vanat Kuki un iepuras din padurea „Cora”. Avea doua spinari, un monstru.. L-am gatit cu masline.
6 portii: doua spinari de iepuras, 1 ceapa mare, 50g unt, 2 linguri ulei, 30 masline negre, 100 ml vin rosu, o frunza de dafin, 6 catei de usturoi, 500 ml piure (pasata) de rosii, sare, piper.
Se taie cele 2 spinari de iepure in cate 3 bucati. Ceapa se toaca marunt.
Se calesc intro cratita: ceapa si carnea in unt si ulei incins. Cand scate zeama se adauga vinul si se lasa pe foc, pana se evapora. Aceasta etapa dureaza cam 20 de minute.
Se toarna deasupra pasata de rosii, frunza de dafin, usturoiul, sarea, piperul si putin zahar.
Cratita se fierbe la cuptor cam 40 minute. Se serveste cu piure de cartofi, cu paste, cu ciuperci sau… pur si simplu cu paine si salata.
NOTA BENE: Toate marcarule gatite cu rosii devin muuuuuuult mai bune daca se adauga putin zahar.