Guguluf eco-bio cu mere si nuci


Ce nebunie este oare acest guguluf? Nimic atat de spectaculos pe cat pare numele, pana la urma e un fel de chec doar ca e facut intr-o forma speciala. Reteta de fata e una care slabeste cu siguranta intrucat e cu faina integrala si cu miere.

Ingrediente:
zeama de la 2 lamai
4 oua
180 g unt
100 g miere
180 g faina de grau integrala
160 g nuci macinate
2 lingurite praf de copt
4-5 mere
jumatati de miez de nuca pentru decor

Se incinge cuptorul la 200 de grade. Se tapeteaza cu unt si cu faina o forma de guguluf.

Se curata merele si se stropesc cu zeama de lamaie ca sa nu se innegreasca.

Se separa ouale. Se bat albusurile spuma. Se bate untul cu miere pana devine pufos dupa care se inglobeaza garbenusurile. Se dizolva praful de copt in zeama de lamaie ramasa dupa care se inglobeaza impreuna cu faina si nucile macinate in compozitia de galbenusuri. Se inglobeaza apoi albusurile amestecand usor de jos in sus astfel incat intreaga compozitie sa fie spumoasa.

Se pune aluatul in tava de guguluf si se incrusteaza in el feliile de mere, perpendicular pe suprafata. Se coace aproximativ 60 de minute, se incearca cu o scobitoare pentru a vedea daca e gata.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava dupa care se rastoarna pe platoul de servire. Se decoreaza cu jumatati de nuci pe care le dati un pic cu miere ca sa adere la prajitura.

Bon apetit!

Comments are closed.