Guguluf cu cafea si visine


Eu am facut guguluf dar nimeni nu va opreste sa faceti chec, reteta originala era de chec de altfel. O combinatie interesanta de arome : cafea, visine si nuga. Nici n-am stiut ca se fac prajituri cu nuga da uite ca da si inca foarte bune.

Ingrediente:
200g visine congelate
125 alune de padure decojite si tocate
200g unt
180g zahar
100ml cafea tare rece
4 oua
400g faina
1 plic praf de copt
50ml lapte
150g nuga
200g ciocolata cu lapte pentru decor

Se incinge cuptorul la 180 grade, mediu, Se bate untul cu zahar si se inglobeaza apoi cafeaua si ouale, pe rand. Se adauga faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie si laptele. Se topeste nugaua fie la bain-marie fie la microunde(e cam greu de gasit nuga simpla dar de exemplu nuga cu nuci sau cu fistic se potriveste foarte bine). Se adauga in compozitia de chec nugaua, alunele si visinele.

Se aseaza aluatul intr-o forma de chec sau de guguluf tapetata cu unt si cu faina si se coace 60-70 de minute. Se incearca cu scobitoarea pentru a vedea daca este gata. Se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca un pic. Se rastoarna pe un platou si se glazureaza cu ciocolata topita si eventual cu alune tocate.

Bon apetit

2 Comments


  1. Complet derutata: unde sunt visinele?
    Chiar si fara visine arata super!


  2. Foarte buna si interesanta prajitura, am facut-o si eu, usor modificata din lipsa de resurse la indemana, adica visine din compot fara glazura, data viitoare o fac cu visine congelate si o si ornez frumos, oricum, s-a terminat rapid…

Comments are closed.