Gnocchi cu rosii si migdale
Stiu ca va vine greu sa credeti dar nu mai mancasem gnocchi niciodata. Asa ca aflandu-ma pe la raionul de paste proaspete mi-am zis ca o incerc si pe asta. Gnocchi sunt niste galusti mici din cartofi, si dupa cum va ziceam le gasiti la raionul de paste proaspete.
Ingrediente:
150 g rosii cherry
4 linguri ulei de masline
1 ardei iute
500 g gnocchi proaspete
jumatate de legatura de busuioc
2 catei de usturoi
50 g migdale
Intr-o tigaie se prajesc fara adaos de grasime migdalele tocate. Puteti folosi foarte bine si fulgi de migdale important e sa fiti atente sa nu se arda. Se scot din tigaie si se pun deoparte. Se toaca busuiocul.
Se taie rosiile cherry si se taie jumatati. Se curata ardeiul iute de seminte si se toaca marunt. Se curata usturoiul si se toaca in bucati maricele. Se incinge uleiul in tigaie si se calesc usturoiul, ardeiul si rosiile, toata operatia netrebuind sa ia mai mult de 5 minute. Se sareaza si se pipereaza.
Intr-o oala potrivita se pune la fiert apa cu sare. Odata ce fierbe apa adaugati gnocchi care se lasa sa fiarba cam 5 minute (sunt gata cand se ridica la suprafata apei). Apoi se scot cu o spumiera si se lasa sa se scurga.
Se amesteca gnocchi cu compozitia de rosii si cu busuioc. Se presara migdalele prajite pe deasupra si se serveste. Poate fi mancat ca fel principal fara nici o problema dar poate fi folosit si ca garnitura.
Pofta buna