Fundite cu branza si merisoare
Mi-a placut tare mult reteta asta datorita combinatiei intre branza si merisoare. Pentru ca daca Ana are mere, Anca face mancare cu merisoare :-). Ce mi se pare amuzant e ca asta vara erau tarabele pline de merisoare si eu ma uitam la ele ce frumoase sunt si nu stiam ce sa fac cu ele. Ei bine la anul voi fi pregatita.
Reteta este o reteta de antreu dar daca folositi branza brie o sa iasa dulce ca o prajitura. Cred ca ar fi mai interesanta combinatia cu o branza maturata, o gorgonzola de exemplu cred ca ar merge foarte bine.
Ingrediente pentru 18 fundite:
12 foi de placinta – spre surprinderea mea atatea foi are un pachet
100g unt topit
250g brie, taiata in 18 bucatele
dulceata de merisoare, eu am preparat-o simplu fierband 10 minute 100g merisoare deshidratate cu cateva liguri
50-80g nuci, tocate grosier
fistic tocat sau seminte de mac pentru presarat
Incingeti cuptorul la 220 grade/tare. Ungeti o foaie de placinta cu unt, lipiti inca una deasupra si ungeti-o si pe aceasta. Asezati foile cu latura mare spre voi si taiatile in 3 benzi egale. La mijlocul fiecarei benzi puneti branza brie, presarati cu nuci si puneti o lingurita de merisoare.
Rulati foile de jos in sus si suciti capetele fiecarui rulou pentru a-l sigila. Puneti rulourile in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt si ungeti-le cu unt topit si presarati mac sau fistic.
Coaceti-le 10-15 minute pana devin aurii.
Bon apetit!