Frangipane cu bezea
Am gasit la Mega Image un pachetel pe care scria „frangipane”. Fiindca eu sunt una dintre faptasele de la „retetecriminale.ro” stiu ce inseamna: este un amestec din faina si pudra de migdale, care se foloseste mai ales la tartele cu fructe.
Ingrediente pentru 12 felii:
– un pachetel amestec pentru frangipane, 500g
– 4 oua
– 180g unt topit
– 2 pere si 6 mere
– 2 albusuri
– 100g zahar tos
– 1 lingurita zeama de lamaie
Foarte simplu: se amesteca continutul pungulitei cu oua si cu unt si se toarna in forma captusita cu hartie de copt. Se aseaza deasupra fructele curatate si taiate cubulete.
Se coace 45 de minute la 180g. Apoi se pune deasupra o bezea facuta din doua albusuri, lamaie si 100g zahar. Se mai coace tarta inca 10 minute pentru a capata culoare.
Gata! Simplu ca bonjour!