Curry de pui
O tocanita orientala plina de arome.
Ingrediente pentru curry:
10 pulpe superioare de pui fara piele
1 ceapa mare
3-4 catei de usturoi
1 bucata de 5 cm de ghimbir
5 cuisoare
2 lingurite turmeric (curcuma)
1 lingurita piper
1 lingurita coriandru macinat
1 lingurita chimen macinat
optional un ardei mic rosu iute tocat marunt
10 pastai de cardamon
1 baton de scortisoara
1 conserva de 400g de rosii tocate
2 linguri chutney de mango
1 cub de supa de pui
1 legatura mica de coriandru
ulei pentru prajit
Ingrediente pentru orez:
50g unt
350g orez basmati
50g stafide
1 lingurita zahar
1 lingurita turmeric
1 baton scortisoara
10 pastai cardamon
Curatati usturoiul si ceapa si tocati-le marunt. Curatati ghimbirul de coaja si dati-l pe razatoarea mica. Zdrobiti cardamonul.
Incingeti uleiul in cratita in care veti prepara mancarea si caliti ceapa pana se ingalbeneste. Adaugati usturoiul, ghimbirul si cuisoarele si mai lasati un pic pe foc. Puneti mai apoi toate celelalte condimente si ardeiul iute daca nu va deranjeaza iuteala si amestecati rapid pe foc.
Adaugati conserva de rosii, puiul, 500 ml apa si cubul de supa. Aveti grija ca puiul sa fie acoperit de lichid si fierbeti totul acoperit 30-40 de minute pana cand puiul devine fraged.
Intre timp preparati orezul. Zdrobiti cardamonul. Puneti untul, orezul, stafidele, zaharul si toate condimentele impreuna cu 500ml apa la fiert. Dupa ce incepe sa fiarba, amestecati bine si lasati la foc mic timpul indicat pe pachetul de orez pentru fierbere.
Presarati curry-ul cu coriandru tocat si serviti cu orez.
Sursa: GoodFood