CREVETI SI SOMON AFUMAT, pe felii de oua
Din seria amuse-bouche cu care am impresionat victimele “retetelor criminale” reunite la Revelionul 2012, iata micutele gustarele ucigas de simple.
Pentru 10 musafiri:
• 4 oua fierte (nu prea tari), feliate
• 100 g creveti decorticati, mici, congelati
• 50 g unt
• 50g somon afumat
• 0 lingura de ulei de masline extra virgin
• Zeama de la o lamaie
• Sare
• Piper prospat rasnit (mai mare)
• Salata verde, pentru ornat
Mod de preparare:
Crevetii se calesc cam 5 minute in unt topit.
Se aseaza feliile de oua pe un platou. Se stropesc cu zeama de lamaie si ulei. Se sareaza putin. Se aseaza deasupra creveti si bucatele fine de somon afumat. Se presara piper, pentru gust si pentru aspect.
De jur-imprejur eu am pus fasiute de salata verde.
De preferat, se servesc dupa o jumatate de ora de la preparare, pentru ca uleiul si zeama de lamaie sa patrunda in galbenusuri.
Arma crimei: o paleta de servit din argint (hi hi). Poate fi si din inox.