Creme brulee


Un desert care nu mai are nevoie de nici o prezentare. Stiu ca n-o sa va vina sa credeti dar abia acum mi-am luat o torta cu gaz. Si cum abia m-am intors de la Paris, cu torta cu tot, ce prajitura ar fi fost mai potrivita?

Ingrediente:
250 ml lapte
250 ml frisca
1 baton vanilie
1 lingura apa de portocale
4 oua
50 g zahar pudra
zahar brun pentru caramelizat

Se fierbe laptele cu miezul batonului de vanilie si cu restul de baton. Ca sa scoateti miezul folositi un cutit ascutit si taiati pastaia transversal pe toata lungimea. O data ce a fiert luati laptele de pe foc si acoperiti craticioara cu o farfurioara pentru 10 minute ca vanilia sa isi dezvolte aroma. Adaugati frisca in lapte si puneti din nou pe foc, lasati doar pana cand incepe sa freamate. Adaugati lingura de apa de portocale si scoateti pastaia de vanilie.

Bateti galbenusurile cu zahar pana cand se dizolva bine. Turnati laptele in fir usor amestecand continuu. Turnati compozitia in formele speciale, o varianta vedeti in poza. Asezati formele intr-o tava umpluta cu apa fierbinte si dati la cuptorul incins la 140 de grade. Se coace la bain-marie cam jumatate de ora poate chiar mai mult, trebuie sa faca o pojghita la suprafata dar in nici un caz nu trebuie sa se rumeneasca.

Se scot formele, se lasa sa se raceasca si se lasa la frigider peste noapte. Inainte de servire se pudreaza cu zahar brun care se caramelizeaza fie folosind o torta fie la cuptor.

Bon apetit!

Comments are closed.