Crema de zahar ars

Cine ar zice ca o prajitura asa de buna e asa de usor de facut? Nu-i nevoie decat de un pic de supraveghere si bunatatea-i gata.

Ingrediente:
150 g zahar pentru caramelizat
8 oua mari
200 g zahar
1 l lapte
un plic de zahar vanilat

Puneti cratita in care vreti sa faceti crema pe foc cu zaharul pentru caramelizat. Focul trebuie sa fie mic si trebuie deasemenea sa amestecati in zahar incontinuu. O data ce zaharul s-a topit si s-a format putina spuma la suprafata, cratita se ia de pe foc si, tinand cu o carpa tortile se invarte in asa fel incat sa se tapeteze pana la jumatatea ei cu zaharul ars. Fiti atente la manevra asta intrucat zaharul ars topit e foarte fierbinte, eu am reusit sa ma ard. Se lasa apoi sa se intareasca zaharul ars.

Se bat ouale intregi cu zaharul tos si cu cel vanilat pana se formeaza un pic de spuma. Se toarna apoi treptat laptele amestecand continuu. Compozitia se toarna in cratita tapetata cu zahar ars care se aseaza intr-o tava cu apa. Se introduce apoi toata instalatia in cuptorul incalzit mijlociu (180 grade). Se tine la cuptor cam o ora, este gata cand s-a coagulat crema – se simte inchegata la palpare si cand inclinand cratita crema se desprinde de ea pana la baza. Pe tot timpul coacerii, cam din 10 in 10 minute, trebuie sa adaugati apa rece in tava astfel incat apa sa nu ajunga la fierbere nici un moment.

Crema se lasa sa se raceasca in cratita, dupa care se da la frigider pana a doua zi. Pentru servire crema se rastoarna pe un platou cu margine inalta pentru a nu curge siropul de zahar ars. Optional in siropul de zahar ars puteti adauga rom.

Bon apetit!

Comments are closed.