Cozonac aux amandes


Aceasta reteta ofera o viata noua cozonacului uscat, croissantilor si pain aux chocolat vechi de cateva zile. E mai mult decat simpla si rezultatul este delicios.

Ingrediente pentru 10 felii medii de cozonac

Crema de migdale:
100g unt
100g zahar pudra
100g pudra migdale
100g ou (aproximativ 2 oua medii)

Sirop:
200ml suc de portocale
100g zahar
2 linguri Cointreau sau Grand Marnier

100g fulgi de migdale pentru presarat

Faceti un sirop din sucul de portocale si zahar. Lasati sa clocoteasca 1-2 minute. Luati de pe foc si lasati sa se racoreasca. Cand s-a racit adaugati alcoolul.

Scufundati feliile de cozonac in sirop cu grija sa nu le lasati prea mult pentru ca se vor desface in bucati. Asezati apoi feliile de cozonac insiropate ori direct in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt, ori in forme de briose tapetate cu unt.

Faceti crema amestecand toate ingredientele si turnati-o in start generos deasupra feliilor de cozonac. Presarati fulgi de migdale deasupra si coaceti la 170 grade – mediu aproximativ 20 de minute. E gata cand crema de migdale se rumeneste.

O nebunie!